Waanzinnig lekker en een perfecte vervanger voor vis op je feestelijke tafel.
Ingrediënten
- 40 ml goede sojasaus (bijv. Shoyu van TerraSana bij Ekoplaza online)
- 140 ml water
- 2 norivellen (zeewier vellen voor het maken van sushi, te koop bij alle grote supermarkten)
- 15 ml goede olijfolie
- 75 gr chiazaadjes
Bereiding
Meng de sojasaus met water, knip de nori vellen fijn en voeg ze toe aan het mengsel. Blend met de staafmixer tot de nori vellen fijn zijn gemalen (20-30 sec.). Voeg de olijfolie en het chiazaad toe, roer goed door en laat 30 minuten staan.
Heerlijk op een stukje stokbrood met een beetje plantaardige margarine of op een cracker.
Voor Oud en Nieuw
Snijd sterren uit stukjes stokbrood en beleg met deze plantaardige zwarte kaviaar. Ook lekker op kleine pannenkoekjes of schijfjes komkommer.
Reactie plaatsen
Reacties