We all love it! Deze simpele en zilte bietensalade met nori vellen als smaakmaker. Lekker veel kleur op je bord en in een handomdraai op tafel. Voor een gezonde lunch of heerlijk als avondmaaltijd met een volkoren broodje of notenrijst.
Dit is een bewerking van een recept van de plantaardige chef Anja Hermanus Schröder van Cooking for Life.
Wat heb je nodig?
- 500 gram gekookte rode bieten
- 1 appel
- 3-4 zure augurken
- 250 gram gekookte kidneybonen
- 2 nori vellen
- 2-3 eetlepels ongezoete sojayoghurt
Hoe maak je het?
1. Snijd de rode bieten, appel en augurken in kleine stukjes en doe ze in een (salade)kom.
2. Spoel de gekookte kidneybonen af en prak de bonen goed.
3. Knip de nori vellen in kleine stukjes (stuk voor stuk gaat het makkelijkst).
4. Doe de nori vellen en bonen bij de rode bieten en schep door elkaar.
5. Meng de yoghurt door de salade en voilà!
Reactie plaatsen
Reacties